Welkom bij rijschool Alwin Description slide 2 Description slide 3 Description slide 4


Motorrijschool Alwin.


Opleiding A-Motor
Motor rijopleidingen categorie-A
Vanaf 19 januari 2013 zijn er 3 verschillende categorieën motorrijbewijzen A1, A2 en A onbeperkt.

Rijschool Alwin heeft de ideale les motoren A2 en A onbeperkt voor mensen vanaf 1,55 m. Bel en kom langs om te proberen. De enige rijschool in Zeeland met lage les motoren.

Om uw motorrijbewijs te behalen moet u zowel theorie examen en 2 delen praktijk-examens worden aflegd.
Het praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD).

A1 rijbewijs (theorie > AVB > AVD).
Als je jonger bent dan 20 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1) tot 125cc en maximaal 11 kW. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al rijlessen volgen. Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Theorie is 1,5 jaar geldig. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens ( Voetuigbeheersing en Verkeersdeelneming) doen voor het rijbewijs A1. 

A2 rijbewijs (theorie > AVB > AVD).
Als je 20 jaar of ouder bent kunt u direct voor A2 beginnen eerst theorie dan praktijkexamen of minimaal 2 jaar na het behalen van A1 kun je overstappen naar de middelzware motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen Verkeersdeelneming te doen.

A rijbewijs en code 80 (theorie > AVB AVD).
Vanaf 21 jaar kan je het A rijbewijs met Code 80 halen. Met dit zware motorrijbewijs met beperking mag je rijden op een motor met een vermogen van maximaal 35 KW. Na twee jaar in het bezit te zijn van dit rijbewijs komt de Code 80 te vervallen en zit er geen beperking meer op het vermogen van de motor waarmee je mag rijden. Vanaf 24 jaar kun je A onbeperkt rijbewijs halen. Met dit zware motorrijbewijs zit er geen beperking op het vermogen van de motor waarmee je mag rijden.

Wanneer beginnen?
Als je een A1 rijbewijs hebt gehaald kan je door één AVD examen af te leggen het A2 rijbewijs halen. Hetzelfde geldt voor van het A2 naar A onbeperkt. Je moet dan echter wel 2 jaar in bezit zijn van het rijbewijs. Wanneer je 18 jaar bent en wil beginnen met motorrijden kan je twee dingen doen: A1 halen, na 2 jaar via een getrapt examen A2 halen en vervolgens weer 2 jaar later A onbeperkt rijbewijs halen. Je hebt dan op je 22e het A rijbewijs en legt in totaal drie keer AVD examen af (Theorie > AVB > AVD > AVD > AVD).
Je kan ook wachten totdat je 21 jaar oud bent en dan in één keer het A rijbewijs met Code 80 halen. Na twee jaar komt deze te vervallen. Bent u nog geen 24 als de code 80 vervalt? Dan moet u bij uw gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de aantekening.

Met rijbewijs B mag je het examen voertuigbeheersing Afleggen. Bij het examen verkeersdeelneming moet je wel een theoriecertificaat A hebben.

Als je slaagt voor het examen voertuigbeheersing, ontvang je een uitslagformulier waarmee je kunt opgaan voor het examen verkeersdeelneming. Het uitslagformulier is één jaar geldig.

Meenemen naar het examen voertuigbeheersing
● een geldig theoriecertificaat of een geldig rijbewijs B (uit de EU of EER) of A-beperkt of  A-automaat
● een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs

Meenemen naar het examen verkeersdeelneming
● een geldig theoriecertificaat A
● een geldig uitslagformulier 'Voertuigbeheersing’ met een voldoende resultaat
● een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs
● eventueel het adviesformulier van uw tussentijdse toets


Motorrijbewijs opleidingen categorie-A
Rijopleidingen

A1, A2 en A – Motor
B – Auto (Schakel)
B – Auto (
Automaat)
BE - Aanhanger


CBR machtigings code:

Rijschoolnummer: 0746N7


Rijschool ALWIN

Meindert Hobbemalaan 6
4383 TH Vlissingen


T: 06-53383421

copyright © Rijschool ALWIN
    All Rights Reserved

Thursday the 1st. - Joomla Site Templates